zaterdag 15 december 2012
Chioggia bieten uit de oven met mandarijn en pastinaak
Echte seizoensgroenten uit de oven, heerlijk als bijgerecht of als winterse salade met waterkers en blauwe franse kaas.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 grote pastinaak
3 bieten, liefst Chioggia (mooie roze kleurpatroon, maar een combinatie van rode en gele kan ook)
4 teentjes knoflook
takjes tijm
takjes rozemarijn
mandarijn
olijfolie
peper
zout, liefst Maldon
Wanneer je een salade wilt maken, zorg dan voor extra waterkers en blauwe franse kaas.
Gebruik altijd zoveel mogelijk biologische producten!
Warm de oven voor op 180 graden.
Schil de pastinaak en de bietjes en snijd ze in mooie plakken.
Leg de groenten in een ovenschaal, leg de knoflook tenen ertussen.
Meng 2 eetlepels olijfolie met het sap van een halve mandarijn. Giet deze dressing over de groenten.
Leg de takjes tijm en rozemarijn erop en bestrooi met zout.
Zet de groenten ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze beetgaar zijn.
Schep tussendoor een paar keer om.
Neem de groenten uit de oven en bestrooi met wat verse peper, eet smakelijk! Als je de salade maakt, verdeel de groenten, waterkers en franse blauwe kaas op de borden. Doe er wat van de mandarijnolie uit de ovenschaal overheen als dressing.
Eet lekker!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡