vrijdag 19 september 2014

Hartige Muffins - Kikkererwtenmeel & Courgette. Yum! ♡




Weekend... beetje uitslapen, ontbijtje en koffie bij een tentje in de buurt en vervolgens naar de lekkerste en fijnste winkeltjes om boodschapjes te doen. Zo ziet het begin van een optimale zaterdag er voor mij uit. Rond een uur of twee krijgen we trek in iets lekkers, de oven gaat aan en binnen een half uurtje staan deze muffins op tafel, simpele salade erbij en dan smullen op het balkon in het middagzonnetje... Heerlijk! :)

Deze muffins zijn glutenvrij en bevatten relatief veel vitamientjes, een gezonde, lichte lunch dus. 

Ik maakte er een salade van veldsla, avocado, wortel en tomaatjes bij met een beetje balsamicostroop en olijfolie. Op het moment dat ik dit stukje typ liggen er nog 2 muffins te wachten in de koelkast, die gaan morgen mee naar mijn werk, lekker als tussendoortje of lunch.

Dit heb je nodig voor 6 muffins:
75 gr kikkererwtenmeel
2 eieren, losgeklopt
1 kleine courgette, geraspt
1 lenteuitje, in ringetjes gesneden
1 eetl. peterselie, fijngehakt
1 theel. nootmuskaat
1/2 theel. chilivlokken
1 theel. paprikapoeder
1/2 theel. komijnzaad, gemalen
1 1/2 theel. bakpoeder
1 handje geraspte kaas of 1 grote eetl. hüttenkäse
peper en zout

Bereiding
Warm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in en plaats papieren muffinvormpjes in de grote vorm. Meng alle ingredienten, behalve het kikkererwtenmeel in een ruime kom, voeg daarna beetje bij beetje het meel toe, tot het een stevig beslag is. Voeg wat extra meel toe als het beslag te nat is. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Verdeel het beslag over de 6 vormpjes en bak ze in de oven in ongeveer 30 minuten gaar, tot de muffins goudbruin kleuren. Leg 2 muffins op een bord en schep wat salade erbij.

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡