vrijdag 21 maart 2014

Risotto van Parelgort

Parelgort Risotto met Courgette, Prei & Tomaat
Dol ben ik op pasta en risotto, alleen valt het vaak zo zwaar. Vooral risotto vind ik een heftige hap, maar zo smeuïg, lekker met gamba's of bospaddenstoelen met heel veel groenten.

Vandaag een 'gezondere' variant. Voor dit recept heb je geen risotto rijst nodig, maar parelgort. Dit is veel lichter verteerbaar dan de speciale risotto rijst. Parelgort bevat veel kalium en fosfor en weinig gluten. Wanneer je het een tijdje rustig laat koken, ontstaat dezelfde smeuïge structuur die je van risotto gewend bent. Parelgort heeft een lekkere bite en smaakt noot-achtig. Gooi er veel verse groenten door, natuurlijk parmezaan en genieten maar!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
100 gr parelgort, goed afgespoeld
1 courgette, plakjes in halve maantjes gesneden
1 prei, in ringen gesneden
3 tomaten, in blokjes gesneden
2 handjes parmezaan, geraspt
1 liter bouillon
scheut witte wijn
handje verse basilicum
kokosolie om in te bakken

Bereiding
Laat in een pan met dikke bodem de kokosolie warm worden. Bak hierin de prei en voeg de courgette toe. Vervolgens kan de (gewassen) parelgort 2 minuten mee gebakken worden.

Giet nu een scheutje witte wijn erbij en wacht tot al het vocht is opgenomen door de parelgort. Voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe en roer door, tot alle bouillon opgenomen is en de parelgort gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Voeg als het bijna klaar is de tomaatblokjes toe en een handje parmezaan, roer door en schep op. Verdeel de basilicum over de borden. Buon appetito!

Risotto van parelgort met parmezaan, basilicum en verse groenten

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

2 opmerkingen:

Dankjewel voor je reactie! ♡