Parelgort Risotto met Courgette, Prei & Tomaat |
Vandaag een 'gezondere' variant. Voor dit recept heb je geen risotto rijst nodig, maar parelgort. Dit is veel lichter verteerbaar dan de speciale risotto rijst. Parelgort bevat veel kalium en fosfor en weinig gluten. Wanneer je het een tijdje rustig laat koken, ontstaat dezelfde smeuïge structuur die je van risotto gewend bent. Parelgort heeft een lekkere bite en smaakt noot-achtig. Gooi er veel verse groenten door, natuurlijk parmezaan en genieten maar!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
100 gr parelgort, goed afgespoeld
1 courgette, plakjes in halve maantjes gesneden
1 prei, in ringen gesneden
3 tomaten, in blokjes gesneden
2 handjes parmezaan, geraspt
1 liter bouillon
scheut witte wijn
handje verse basilicum
kokosolie om in te bakken
Bereiding
Laat in een pan met dikke bodem de kokosolie warm worden. Bak hierin de prei en voeg de courgette toe. Vervolgens kan de (gewassen) parelgort 2 minuten mee gebakken worden.
Giet nu een scheutje witte wijn erbij en wacht tot al het vocht is opgenomen door de parelgort. Voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe en roer door, tot alle bouillon opgenomen is en de parelgort gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Voeg als het bijna klaar is de tomaatblokjes toe en een handje parmezaan, roer door en schep op. Verdeel de basilicum over de borden. Buon appetito!
Risotto van parelgort met parmezaan, basilicum en verse groenten |
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
nice! ga ik proberen!!
BeantwoordenVerwijderenThanks Vanes! Hij is lekker! :)
BeantwoordenVerwijderen