zaterdag 29 maart 2014

Koolsalade met Appel, Rozijnen & Mosterdzaadjes


Witte kool, een van de goedkoopste groenten en niets spannends aan zou je denken, maar deze salade is een smaakexplosie! Zoet, zuur, pittig, alles proef je terug. In een handomdraai staat dit gezonde bijgerecht op tafel. Door de frisse smaken, is dit voor mij een typische lente salade.

Dit heb je nodig:
1/2 witte kool, in reepjes gesneden
1 appel, geraspt
1 handje rozijnen
2 handjes walnoten, grof gehakt
2 eetl. mosterdzaadjes
1 theel. chilipepertjes (gedroogd)
4 eetl. olijfolie
2 eetl. citroensap
snuf zout

Bereiden
Maak de dressing, door de olijfolie, citroensap, mosterdzaadjes, chilipepertjes en zout goed te mengen. Neem een ruime kom en doe hier de kool, appel, rozijnen en walnoten in. Hussel door elkaar en giet de dressing erover. Laat de smaken een tijdje intrekken en dien op.


Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡