zaterdag 10 mei 2014

Banana Pancakes met Aardbeien

Zondagochtend: Bananen Pannenkoekjes met Aardbeien
Zo simpel, zo snel en ook nog eens lekker! Dit is een perfect zondagochtend ontbijtje, lekker met yoghurt en vers fruit. Je hebt weinig ingredienten nodig en door de banaan zijn de pancakes al natuurlijk gezoet. De havermout kan je ook vervangen door kokosrasp, als je glutenvrij wilt eten, of gebruik glutenvrije havermout.

Als we in het strandhuisje slapen, is het in deze tijd van het jaar nog vrij fris 's morgens vroeg, dan kan ik echt uitkijken naar een warm ontbijtje zoals dit!

Dit heb je nodig voor 10 pancakes:
4 eieren, losgeklopt
2 bananen, fijn geprakt
2 eetl. havermout
snuf kaneel

bakje aardbeien
evt. yoghurt
kokosolie om in te bakken

Bereiden
Roer de eieren en bananen goed door elkaar met een garde. Vervolgens voeg je de havermout en kaneel toe en roer nogmaals tot je een (redelijk) glad beslag hebt.

Laat de kokosolie smelten in een koekenpan en schep hoopjes van het beslag in de pan. Bak 3 pancakes tegelijk. Draai ze om als de bovenkant droog is, doe dit voorzichtig, want ze zijn 'breekbaarder' als normale pannenkoeken. Eet met gewassen aardbeien en een lekkere schep yoghurt!

Banana Pancakes met een dot bio yoghurt
Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡