Courgette rolletjes met rucola pesto en parmezaan |
Eerder maakte ik een pesto van spinazie, vandaag zijn het rolletjes met rucolapesto. Ik heb een aantal bakken rucola op mijn balkon groeien, dus deze veelzijdige blaadjes zijn er in overvloed, daarom vandaag pesto van rucola.
Natuurlijk kan je ook de originele pesto van basilicum maken.
Het rucolapesto recept is oorspronkelijk afkomstig van mijn schoonvader Renato, in hun restaurant wordt deze pesto veel gebruikt en de mensen vinden hem heerlijk! Pesto hoor je eigenlijk met een vijzel te maken, maar uiteraard kan je de ingrediënten ook in de blender gooien.
Dit heb je nodig voor 10 rolletjes:
1 middelgrote courgette
75 gr rucola
15 gr basilicum
1 handje parmezaanse kaas + iets extra om de rolletjes mee te bestrooien
1 handje pijnboompitjes, geroosterd
scheut olijfolie
peper en zout
cocktailprikkers
Bereiden
Was de courgette en snijd hem met een kaasschaaf over de lengte, in lange plakken. Zet de plakken even opzij.
Neem een blender of vijzel en stop alle ingrediënten erin, blend of maal het geheel. Voeg kleine beetjes olijfolie toe, tot de pesto de gewenste structuur heeft.
Breng tot slot op smaak met peper en zout.
Vervolgens neem je de plakken courgette en deze smeer je aan één zijde in met de pesto. Maak er voorzichtig rolletjes van, de courgette breekt makkelijk. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker en zet de rolletjes op een mooi bord. Strooi tot slot wat extra parmezaanse kaas erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡