dinsdag 5 mei 2015

Review kookboek: Het Forest Feast kookboek - Erin GleesonWat is 'het Forest Feast' kookboek een vrolijke verschijning. Het boek is geschreven door fotografe Erin Gleeson, die jarenlang in New York werkte, voordat ze de stad verliet en in het bos van Silicon Valley ging wonen. Hier startte ze met haar blog: theforestfeast.com en zoals vele bloggers besloot zij een kookboek uit te brengen. Wonen in het bos inspireert haar enorm en de invloeden uit het bos zie je duidelijk terug in het boek. 

De recepten in dit kookboek zijn allemaal vegetarisch en makkelijk te bereiden, stuk voor stuk zien de pagina's er prachtig uit. 
Naast fotograaf is Erin ook illustrator en dit is terug te zien in het boek, door de vele kleurrijke tekeningen die het boek rijk is.

De recepten zijn ingedeeld in verschillende hoofdstukken; hapjes vooraf, cocktails, salades, groentegerechten en zoete gerechten. In het boek tref je veel foto's en illustraties en vrij weinig tekst. 
Toch is het door de vele 'plaatjes' wel een duidelijk en laagdrempelig kookboek. Voor de ietwat ervaren kok mist er wat mij betreft wat uitdaging in de recepten. 

Ik heb een aantal recepten gemaakt, onder andere de pittige kerrie-yoghurtdip en de auberginesalade, oelala deze laatste is een echte aanrader. Heerlijk door de krokant gebakken mozzarella!
Conclusie: een vrolijk & kleurrijk kookboek, een aanrader voor de beginnende kok!

Titel:                   Het Forest Feast Kookboek
Auteur:               Erin Gleeson
Uitgeverij:          Fontaine Uitgevers
Uitgave:             April 2014
ISBN:                 9789059565159 
Soort:                 Hardcover, gebonden
Aantal pagina's: 240
Prijs:                   €24,95 
Geniet ervan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡