zaterdag 9 mei 2015

Doperwten - Munt - Cashewnoten - Soep







Het is weer zover, afgelopen week hebben we ons strandhuisje weer op gebouwd. Drukke dagen waarin we van 's morgens vroeg tot 's avonds laat geklust hebben. Ik heb nog nooit zoveel spierpijn gehad, maar als het huisje eenmaal staat, is het het allemaal dubbel en dwars waard. 
We hebben al een aantal prachtige dagen in de zon gehad. Heerlijk genieten! Toch koelt het 's avonds nog behoorlijk af, dus is een warme maaltijd wel zo prettig. Deze soep is momenteel een van de favorieten bij ons thuis.
Deze heerlijke doperwtjessoep is zo lekker luchtig en romig! Een echt lenterecept vind ik het, door de frisse muntsmaak. 
Het is erg makkelijk te bereiden en ook nog eens goedkoop. Vaak maak ik een extra portie, omdat deze soep als lunch ook een fijne afwisseling is. Door de cashewnoten wordt de soep heerlijk romig, hou er rekening mee dat je de noten even moet laten weken in koud water, zo zijn ze beter verteerbaar en makkelijker te pureren. 

Dit heb je nodig voor (ruim) 1 liter:
1 pak diepvries doperwtjes, 
750 ml groentebouillon
1 rode ui, fijngesneden
10 blaadjes verse munt, fijngesneden (+ een paar blaadjes extra als garnering)
handje cashewnoten
koksolie of olijfolie om in te bakken
peper en zout



Bereiding
Doe de cashewnoten in een bakje en zet ze onder water. Laat ze ongeveer 3 uur weken.
Bak de ui glazig en voeg vervolgens de doperwten (nog bevroren) toe. Schep een paar keer om en giet dan de bouillon erbij. Laat 10 minuten koken en roer de gesneden munt en cashewnoten erdoor.
Giet de soep in de blender en blend tot een egale soep. Schep in kommetjes en leg een blaadje munt erop.

Eet lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡