maandag 23 februari 2015

Sapje van de Week: Boerenkool * Komkommer * Peer * Limoen * Gember


Groen sapje; boerenkool * komkommer * peer * limoen * gember
Deze maand ben ik bezig met een detox, voor mij betekent dat; gezond eten, veel groenten, fruit en even geen alcohol, yes heus waar! Het gaat behoorlijk goed, al heb ik één avondje gesmokkeld. Die haal ik nog wel in.

Onderdeel van de detox is veel groenten- en fruit sapjes drinken en die recepten zal ik vanaf nu ook hier met jullie delen. Een groot glas sap neem ik als ontbijt of tussendoor als booster voor het sporten. Bij het maken van een sapje probeer ik de volgende hoeveelheden aan te houden 2/3 deel groenten, 1/3 deel fruit, om ze lekker zoet te maken.

Ik ben hard op zoek naar een goede sapcentrifuge of een slowjuicer, alleen vind ik die laatste behoorlijk prijzig, dus ik kijk nog even rond. Vooralsnog gebruik ik een ordinaire blender om de sapjes te maken. Ik probeer zoveel mogelijk te variëren en ben altijd op zoek naar lekkere nieuwe recepten, dus; heb je een fijn recept, laat het even achter! 

Dit groene sapje bevat ons eigen oerhollandse superfood; boerenkool. Boerenkool bevat erg veel antioxidanten en daarnaast veel vitamientjes, vooral veel A en C. Lekker gezond dus!

Voor 2 glazen van dit groene monster heb je het volgende nodig:
2 grote handen boerenkool
1/4 komkommer
1 peer
sap van 1/2 limoen
25 gr gember
kopje water

Bereiden
Was de groenten en de peer en snijd de komkommer en peer in grove stukken. Gooi in de blender, knijp daarbij het sap van de limoen. Schil het stuk gember en snijd dit fijn, doe erbij in de blender en mix het geheel in verschillende standen goed door tot het een mooi sapje is. Giet als het te dik is nog wat water erbij.  

Eet lekker!

2 opmerkingen:

 1. Hallo Martine, het is een lekker sapje, alleen staat in de aanhef bloemkool en bij de ingrediënten boerenkool vermeld.....
  Verder een heerlijk sapje!
  Groet,
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Sonja, wat stom! Ik haal die 2 B's wel vaker door elkaar... whoops. Dank voor je bericht, ik heb het gelijk aangepast. Fijn dat je het een lekker sapje vindt!

   Groetjes, Martine

   Verwijderen

Dankjewel voor je reactie! ♡