vrijdag 14 februari 2014

Lunch TO GO + WIN - WIN - WIN Actie

Gezonde Lunch TO GO
Gezond eten op je werk, daar krijg ik nog wel eens vragen over... En logisch, vooral als je collega's hebt die je de hele dag ziet snacken, dan is het makkelijk om daaraan mee te doen. Daarnaast hebben sommige kantoren een 'kantine', waar je niet meer als een broodje kroket of broodje 'gezond' kunt krijgen. De gezondste keuze is volgens mij om je lunch mee te nemen, zo bepaal je helemaal zelf wat je eet. Zorg ook voor tussendoortjes, neem zowel iets zoetigs als hartigs mee en maak hierbij gezonde keuzes.

Eet gevarieerd; één zuivelproduct, veel groenten, stuk fruit, handje noten/ zaden en een graanproduct. Bijvoorbeeld een beker met magere yoghurt of kwark + lijnzaadjes en gehakte walnoten, daarnaast wat gesneden plakjes wortel of komkommer, dadels en bijvoorbeeld een lekkere linzensalade. Deze salade kan je makkelijk de avond van te voren klaar maken, dan ben je 's morgen snel klaar en heb je toch een gezonde, lekkere lunch!

Dit heb je nodig voor de lunchsalade (1 persoon):
60 gram (groene)linzen
15 gram verse geitenkaas
handje verse peterselie, gehakt
1/4 rode ui, fijn gehakt
1/2 citroen, bio
2 eetl. olijfolie
peper en zout

Bereiden:
Kook de linzen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze vervolgens afkoelen.
Schil de citroen en meng dit met 1 eetlepel citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout.
Meng de afgekoelde linzen met de rode ui, peterselie en de dressing. Verdeel de geitenkaas erover.



WIN - WIN - WIN - WIN - WIN - WIN - WIN - WIN - WIN - WIN
Deze lunch neem ik mee in de bakjes van Rosti Mepal, erg handig, omdat je het eten kan scheiden en vers mee kan nemen. De drinkbeter heeft zelfs een apart vakje waar je granola, nootjes of vers fruit (gescheiden) in kan bewaren. Handig!

Het leuke is, ik geef deze week een setje, lunchbox + beker weg! Doe mee en vertel waarom jij dit setje goed kan gebruiken! Stuur een mailtje naar: martinehilverda@gmail.com of laat hieronder een reactie achter. De winnaar wordt over 2 weken bekend gemaakt!

Rosti Mepal lunchbox + drinkbeker

 Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡

15 opmerkingen:

  1. Dit is nu iets wat handig is om mee te nemen in de koffer van mijn motor om naar het werk te gaan: neemt niet veel plaats in en is stevig! Laat maar komen, Grietje (uh... Martine!) Trouwens... gefeliciteerd met je nette, overzichtelijke blog. mail: marnixlapeire@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super handig, nu gebruik ik de bakjes van de Chinees, die bestaan ook uit twee helften. Dit is natuurlijk veel hipper!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Omdat ik (mede dankzij jou blog) al 10 kg kwijt ben!!!!!!!!!!!!! :D:D
    Dikke kus Martine, lekker bezig. Roosje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oeeh dit is zo handig! Ik heb als vegetariër heel veel moeite met gezond eten op school, er is vaak niks gezonds vegetarisch dus dan pak ik al snel een gevulde koek, wat ontzettend slecht voor de lijn is! Met deze trommel kan ik zelf thuis heerlijke dingen maken (zoals jouw lunchsalade!) en deze overal mee naar toe nemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. rebeccavercoutere@yahoo.com18 februari 2014 om 12:59

    Ik ben al een paar maanden bezig met gezonder gaan eten : deze lunchbox lijkt me daarvoor ideaal, danzij het afgeschermde compartimentje : heel handig voor groenvoer! En geef toe : toffe spullen met lekkere gezonde snacks nodigen uit om het vol te houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kan het zetje heel goed gebruiken voor m'n zoon. Die naar de middelbare school gaat. Het ziet er stoer uit en dat is precies wat hij nodig heeft. De set die hij nu heeft ( met doodshoofd) kan echt niet meet mam...zegt hij..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zou hem graag geven aan mijn vriend. Wij proberen samen zo gezond mogelijk en koolhydraat arm te eten, maar dat is nogal een gedoe met alles meenemen. Daarom vervalt hij steeds weer in de boterhammetjes met pindakaas.. misschien zou dit trommeltje met vakjes helpen want dan kan hij allerlei kleine snacks meenemen! Zou echt heel fijn zijn! xx Anne s.annevanderm `at'gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mijn man heeft vorige week een maagverkleining ondergaan en nu moet hij opknappen en als hij straks aan het werk is zou de lunchbox voor hem ideaal zijn voor de eetmomenten waar hij zich aan moet houden..
    Groetjes Chris (pure.by.me1 @ gmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ideaal!
    Ik jureer veel dressuurwedstrijden en neem dan altijd wat drinken en fruit en rauwkost mee om te knabbelen. Vaak in verschillende zakjes en dat is natuurlijk niet echt handig en nog slecht voor het milieu ook. Dit setje zou dus een erg nette oplossing zijn. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Aan geitenkaas kan ik nog niet wennen, maar verder 'klinkt' de salade lekker. Handig dat je de box kun delen doormiddel van het tussenplankje. De beker... N uitvinding! Ik blijf meelezen en heb je zojuist gemaild!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Superleuk! Ik had vandaag bijvoorbeeld geitenkaas, bietjes, couscous salade. Maar in een yoghurt emmertje:)
    Vaak wil je wel iets anders meenemen dan brood maar onhandige meenemen belemmert dat dan......
    Ik wil me héél graag winnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super om mee te nemen naar mijn nieuwe werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Sinds ik stage loop vind ik het lastig wat voor lunch ik mee moet nemen. Tenminste, ik heb ideeën genoeg, maar vind het niet lekker smaken als mijn crunchy cruesli slap is en mijn schijfjes komkommer verspreid door mijn broodtrommel liggen. Vandaar dat dit lunch to-go set mij ideaal zou uitkomen! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Allereerst weer een super leuke blog die je geschreven hebt! :-) Bij ons zoontje hebben ze op school nu een continue rooster, dat houdt in: van 8.30 uur tot 14.30 doorlopend naar school. Hierdoor heeft hij twee lunchboxen nodig om zijn brood en fruit gescheiden te houden. Deze lunchbox en beker zouden super zijn want dan hoeft hij maar 1 lunchbox mee te nemen. Wij doen graag mee voor ons zoontje! Succes iedereen..

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ideaal! En ik kan hem goed gebruiken, want mijn man had er ook één en die heb ik, toen ik hem een keer mee had, laten vallen en nu zit er een barst in de deksel. De lunchbox was erg populair bij ons en ik zou hem daarom graag een nieuwe willen geven, die ik dan stiekem ook gewoon zelf blijf gebruiken. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! ♡