zaterdag 1 februari 2014

Lasagne van Gegrilde Groenten met 3 soorten Kaas (zonder pasta)





Veel pasta eten is niet gezond, ik denk dat het algemeen bekend is. Voor mij is een goede pasta met een romige saus (het liefst met cantharellen en zwarte truffel), op zijn tijd een hele fijne verrassing. Ik maak dit thuis eigenlijk nooit meer, maar bewaar het voor etentjes in Italiaanse restaurants. Om je vingers bij af te likken, zo verrukkelijk... 

Vandaag een recept voor heerlijke lasagne, waarbij ik de pastavellen weg laat en vervang door gegrilde groenten. Een stuk meer vitaminen en minder zwaar op de maag!
In dit recept heb ik wat biologisch mager gehakt gebruikt, maar dit kan je ook weglaten. 

Deze ovenschotel een feestje, vooral voor kaasliefhebbers! Mocht je minder vet willen eten kan je de ricotta en parmezaan weglaten en alleen een laagje mozzarella erop doen. Maar; soms mag je jezelf gewoon eens goed verwennen! :) 

Dit heb je nodig voor 2/3 personen:

Pastasaus
6 tomaten, gewassen en in blokjes gesneden
bosje peterselie, fijngehakt
handje basilicumblaadjes, fijn gesneden
1 witte ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst

Gehakt

250 gr mager rundergehakt (bio)
snuf paprikapoeder

En verder...
1 courgette
1 aubergine

1 bol mozzarella (of zakje met kleine bolletjes mozzarella)
1 bakje ricotta
50 gr parmezaan

1 theel. kokosolie
peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Start met de pastasaus door de kokosolie warm te laten worden en hierin de ui en knoflook te bakken. Wacht tot de ui glazig wordt en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat op laag vuur 10 minutjes zacht koken en strooi dan de kruiden erover en breng op smaak met wat vers gemalen peper en zout. Zet de saus even opzij. 

Bak het gehakt rul in een koekenpan en roer er wat paprikapoeder en peper door. 

Was de aubergine en courgette. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm. Snijd de courgette door de helft en snijd er dan in de lengte plakken van, net zoals de aubergine.
Gril de groenten in een grillpan in wat kokosolie tot er strepen op staan. 

Meng vervolgens de 2/3 deel van de ricotta met parmezaan. 

Neem een ruime ovenschaal en maak hierin laagjes. Start met een laagje aubergine/ courgette plakken, vervolgens wat tomatensaus, gehakt en mozzarella, ga zo door tot de ingredienten op zijn. Verdeel tot slot het ricotta/ parmezaan- mengsel over de ovenschaal. 

Bak de lasagne voor ongeveer 20 - 25 minuten af in de oven. 


Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡







2 opmerkingen:

  1. Van het weekend gemaakt! Was heerlijk Martine!! Roosje

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! ♡