dinsdag 28 januari 2014

Spinaziesoepje

Verse Spinaziesoep

Dit is waarschijnlijk een van de makkelijkste soepjes om te maken en je hebt weinig ingrediënten nodig. Vol vitaminen en ijzer, wat wil je nog meer?! Lekker als voorgerecht, lichte lunch of tussendoortje. De eieren kan je weglaten, maar vind ik altijd erg lekker in combinatie met spinazie.

Dit heb je nodig voor 2 personen (voorgerecht):
450 gr verse spinazie
0,5 liter groentenbouillon
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
2 eetl. creme fraiche
2 (hard)gekookte eieren
eetl. kokosolie
peper

Bereiden:
Laat de kokosolie warm worden in een soeppan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
Voeg de spinazie toe en schep om tot het geheel geslonken is. Giet de bouillon erbij en breng het langzaam aan de kook. Laat 10 minuutjes doorkoken. Pureer de soep tot een glad geheel en schep de creme fraiche erdoor, laat nog 5 minuten koken. Snijd ondertussen de eieren in kleine stukjes.
Breng de soep op smaak met verse gemalen peper en schep in kommetjes. Verdeel de stukjes ei over de kommetjes. 

Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡