dinsdag 20 november 2012

OEUF COCOTTE, mini hapje, oh zo lekker!




De recepten en boeken van Yvette van Boven zijn fantastisch om mee te werken. Vandaag maak ik uit het boek Home Made de Oeuf Cocotte, een klein schaaltje uit de oven met een eitje erin dat gaart in de saus. Heerlijk, makkelijk & snel als voorgerechtje, maar net zo goed op zondagmorgen bij het ontbijt!

Ingrediënten voor 1 persoon:

- Lik boter
- Peper uit de molen en zout
- 1 eetlepel crème fraiche
- 1-2 eetlepels vullen (volgt zo)
- 1 ei
Wat gehakte kruiden (bieslook, peterselie of iets anders).

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een klein schaaltje in met boter. Bestrooi met peper en zout. Schep de lepel crème fraiche op de bodem en schep daar een vulling over, dit kan ham zijn, zalf of een voorgebakken groente. Breek het eitje erboven. Je kan eventueel nog wat kruiden erboven knippen. 


Zet het bakje met ei in een ondiepe ovenschaal, zet hem op een rooster en hier er zoveel (liefst kokend) water in de schaal tot het net halverwege de schaaltjes ei staat.


Bak het eitje in 10-15 minuten net zo gaar als je het graag eet. Het wit moet natuurlijk gestold zijn, maar het geel is aan jezelf.


Variaties:


  • In plaats van crème fraiche kan je ook zachte en zo vers mogelijke geitenkaas gebruiken. 
  • Roer een eetlepel kerriepoeder door de crème fraiche en gebruik rauwe ham als vulling.
  • Paddenstoelen met een sjalotje en peterselie is ook heerlijk als vulling, wel eerst even voorbakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡