vrijdag 19 juli 2013

Summer salad: kikkererwten met dadel, amandel en citroen

Kikkererwten met wortel, amandelschaafsel, dadel, basilicum en munt 
Standaard heb ik een blik (jah erg hè, b l i k) in de kast staan met kikkererwten, ik eet ze graag, maar je kan er ook veel kanten mee op, gebruik ze om humus te maken of voor de overheerlijke home made falafel. Juist omdat ik ze gewoon uit blik trek, is een salade zo klaar! Kikkererwten bevatten goede koolhydraten, waardoor ze erg voedzaam zijn en daarnaast bevatten ze veel goede voedingsstoffen, waaronder vezels. 

Vandaag een recept voor een zoetgetinte kikkererwtensalade, je eet hem koud, lekker dus op warme dagen, je kan hem een dag van tevoren bereiden, handig om mee te nemen op een picknick. Wij hebben hem deze maand al 3 keer gegeten, een keer thuis op het balkon, daarna op het strand en afgelopen zondag bij de family BBQ, momenteel dus favoriet!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 blik kikkererwten, 400 gram
1 winterpeen, geschild en in kleine stukjes gesneden
2 tomaten, gewassen en in stukjes gesneden
1/4 komkommer, in stukjes gesneden
6 dadels, ontpit en fijngesneden
30 gr amandelschaafsel
1 bosuitje
10 blaadjes basilicum, in grove stukken scheuren
10 blaadjes munt, fijn gehakt
1 eetl. citroensap
3 eetl. olijfolie
peper en zout

Bereiden

Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel goed af onder stromend water, laat ze vervolgens in het vergiet goed uitlekken. Neem een ruime kom, voeg hier (behalve het citroensap, olijfolie, peper en zout) alle ingrediënten aan toe. Meng het citroensap met de olijfolie en besprenkel over de salade. Hussel alles goed door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.



Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡