zaterdag 6 juli 2013

Groene Asperges met een gekookt Eitje

Groene Asperges met een zacht gekookt eitje
Deze week zal ik een aantal kleine gerechtjes online zetten, soms warm, soms koud, speciaal voor de zomer, makkelijk en snel, lekker op warme zomeravonden, ga dan vooral niet lang in de keuken staan, maar geniet buiten! ☼

Dit mooie kleine gerechtje is super snel klaar en gezond. Het lekkerste is een zacht gekookt eitje, zodat je de asperge is het eigeel kunt dippen.

Als klein hapje of voorgerechtje gebruik ik 5 asperges en 1 eitje per persoon. Het fijne van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen en je ze in 3 minuten beetgaar kookt. Bewaar asperges in een natte theedoek in de groentela, zo voorkom je dat ze uitdrogen. Eet asperges het liefste op de dag van aankoop.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 bio eieren
10 groene asperges
snuf zeezout
zoutvlokken (bv. Maldon)

Bereiden:

Breng een ruime pan water met een beetje zeezout aan de kook. Kook in een steelpannetje de eitjes in 5 minuten zacht. Snijd de achterkant van de asperges en kook ze in 3 minuten beetgaar. Giet de asperges af en laat ze even afkoelen.

Snijd de kop van het eitje, bestrooi het eigeel met wat zoutvlokken, zet in een eierdopje en serveer de asperges erbij.

Verse bio eitjes

 Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡