zondag 22 december 2013

Groentenstoof met Kikkererwten

Vega Stoofpotje met Wintergroenten en Kikkererwten 
De afgelopen weken is het iets stiller geweest hier, aangezien ik aan het genieten was van een overheerlijke vakantie in Brazilië. 
Nu weer terug in ons koude kikkerlandje, behoorlijk wennen aan het druilerige weer hier. 
Jetlag, regen en kou, de hoogste tijd voor een maaltijd vol vitaminen, aangezien ik die behalve veel fruit weinig groenten binnen gekregen heb op vakantie.

Dit gerecht is heel erg simpel om te maken en toch erg lekker! Door de kikkererwten vult dit stoofpotje goed, maar mocht je willen kan je er lekker brood bij eten om te dippen.

De groenten hoef je niet fijn te snijden, maar in stukken van 2-3 centimeter. Alleen de bleekselderij heb ik iets fijner gesneden, omdat het langer duurt voor deze gaar is.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 pastinaken, geschild in stukken
6 wortels, geschild in stukken
3 stengels bleekselderij, gewassen en in stukken
4 tomaten, gewassen in vieren gesneden
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
0,5 liter bouillon 
1 groot glas rode wijn
2 tenen knoflook, geperst
1 witte ui, fijn gesneden
stukje geraspte parmezaan
snufje chilipeper (toevoegen naar smaak)
1 eetlepel kokosolie om in te bakken

Bereiding

Laat de kokosolie warm worden in een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de gesneden groenten toe en laat 5 minuten bakken, voeg vervolgens de rode wijn toe en een flinke scheut bouillon, zodat de groenten net onder water staan.
Laat het geheel op laag vuur ongeveer 30 minuten pruttelen, tot de groenten gaar zijn. Voeg tot slot de kikkererwten en chilipeper toe.

Schep op in diepe borden en maak af met de geraspte parmezaan.


Groentenstoofpotje met Kikkererwten en Parmezaan

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡