woensdag 10 juni 2015

Kookboek: My New Roots

Een aantal mensen zijn een inspiratiebron voor mij geweest om mij vier jaar geleden te gaan verdiepen in gezonde voeding en hierover te gaan bloggen.
Een van deze bijzondere mensen is Sarah Britton, bekend van haar blog: My New Roots. Deze Australische dame die voor de liefde naar Kopenhagen verhuisde richt zich op
voeding die dichtbij de natuur staat, vegetarisch en regelmatig vegan, maar vooral heel erg lekker.
Door Sarah werd het zelf maken van amandelmelk een hit. In een filmpje op haar blog liet zij zien hoe makkelijk het is om het thuis te maken. 

Afgelopen week is haar boek 'My New Roots' uitgebracht door Karakter Uitgevers B.V.
Toen ik begin maart op twitter las dat dit boek in het Nederlands uitgebracht ging worden werd ik gelijk nieuwsgierig. Ik ben oprecht fan van Sarah haar blog en hou van haar kook- en schrijfstyle.

Alle recepten zijn vegetarisch en een groot aantal zijn veganistisch of makkelijk aan te passen als veganistische maaltijd. 
Zoals ik van haar blog al gewend ben, bevat ook het boek prachtige foto's. Het telt zo'n 100 recepten ingedeeld in de hoofdstukken lente, vroege zomer, late zomer, herfst en winter. Het boek start met een inleiding, waarin Sarah haar voedselfilosofie met je deelt en vervolgens wordt er aandacht aan essentiële technieken besteed, kooktechnieken, het maken van notenmelk en de heilige drie-eenheid van smaken, leuk om te lezen! Sarah is van mening dat alle diëten in de prullenbak kunnen, omdat op het juiste gewicht blijven volgens haar alles te maken heeft met het eten van gezonde, natuurlijke, onbewerkte ingrediënten.

Per seizoen staan de recepten onderverdeeld in ontbijt, kleine verleidingen, hoofdgerechten en zoete lekkernijen. Bladerend door het boek krijg ik zin om meteen de keuken in te gaan. Wat dacht je van de muntijssandwiches? Of de freekehburgers met snijbiet en gepocheerde eieren? Of een herfstige oesterzwambisque... Vrijwel alle recepten vind ik vernieuwend, nét even anders dan anders. Enige nadeel is dat je soms ingrediënten nodig hebt, die de gemiddelde Nederlander niet in zijn keukenkastje heeft staan. Maar dat is dan ook het enige minpuntje. 

De lay-out is prachtig, echt een cadeautje om te ontvangen, prachtige kleuren en styling. 
Kortom: dit boek is mijn nieuwe kookbijbel. Heerlijk om met een kop thee op de bank door te bladderen en inspiratie op te doen. Ik ga morgenavond gelijk maar eens het aardbeienyoghurtijs maken... :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡