donderdag 23 april 2015

Boek: Licht! het River Cottage boek van Hugh Fearnley-WhittingstallHet is even geleden dat ik een blogpost geplaatst heb, dat komt omdat ik met veel leuke dingen tegelijk bezig ben. Onder andere was ik aanwezig op de Culiperslunch in de Kookfabriek, waar ik sprak met de dames van Gottmer Uitgeversgroep. Wat een hoop fijne boeken die in het voorjaar en de zomer zullen verschijnen. Er staat veel moois op het kookboekenmenu! Vaak kan ik echt uitkijken naar een bepaalde uitgave en het boek 'Licht!' is hier absoluut een voorbeeld van.

Hugh Fearnley-Whittingstall is de presentator van het engelse tv-programma River Cottage, wat een groot succes werd. Eerder verschenen 'Veg' en 'Doordeweeks' van zijn hand, die beide toppers in kookboekenland zijn geworden.

Het nieuwste boek 'Licht!' bevat zo'n 170 recepten ingedeeld in verschillende categorieen, denk aan; ontbijt, vis, vlees, groenten, fruit en lekkers. Alle recepten zijn zowel zuivel- als tarwevrij. Hiermee speelt het boek in op de huidige trends in healthy-voedsel land. Zelf heb ik niet het gevoel dat het nodig is om elke dag zuivel en tarwe te laten staan, wel denk ik dat het geen kwaad kan om dit zo nu en dan eens te doen. Voel vooral waar je jezelf goed bij voelt, dat is uiteindelijk het belangrijkste vind ik.

Wat ik erg prettig vind aan het boek, is dat het voornamelijk hele simpele recepten bevat, met ingrediënten die overal te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn de recepten goedkoop, waardoor je voor weinig een gezonde maaltijd op tafel kan zetten. Ik maakte gelijk de tomaat-aubergine soep, super makkelijk en heerlijk vol van smaak.

Het boek bevat mooie foto's en daarnaast handige tips en wetenswaardigheden over voeding, mij spreekt dat altijd erg aan. Bij sommige recepten staat een symbool van een lunchtrommeltje, je raadt het al; dit betekent dat dit gerecht geschikt is om eerder te bereiden en mee te nemen als gezonde lunch. Aangezien ik elke dag een lekkere voedzame lunch mee neem naar kantoor, kan ik hiervoor wel wat inspiratie gebruiken. Daarnaast zijn er symbolen voor; veganistische recepten, recepten die binnen 20 minuten op tafel staan en tot slot een voor volledig glutenvrije recepten.

Met de zomer in aantocht is dit boek wat mij betreft zeker een aanrader!

Info

Titel:                              Licht! Het River Cottage boek
Auteur:                          Hugh Fearnley-Whittingstall
Uitgever:                       Becht Uitgevers-Maatschappij
Uitgave:                        Februari 2015
Aantal bladzijden:        416
Soort:                            Hardcover, gebonden
ISBN:                            9789023013655
Prijs:                              €24,95
Te bestellen via bol.com of gottmer.nl


 Veel plezier met lezen & koken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡