woensdag 4 juni 2014

Things I love: Reizende Sterren van Monica Abdoel, Uitgeverij KommaStreetfood is hot and happening, kijk maar naar de massale opkomt tijdens de Rollende Keukens of de NeighbourFood Market in Amsterdam. Mensen kiezen steeds vaker bewust voor verantwoord voedsel en ook op festivals kun je tegenwoordig (gelukkig) steeds meer echt lekker eten krijgen, in plaats van het welbekende snackbar eten.

Een super leuk nieuw 'kook'boek is uit; Reizen Sterren. Nederland kent momenteel zo'n 180 mobiele keukens. In dit boek staan verschillende verhalen van deze streetfood-chefs met bijhorende recepten.
Het boek is creatief vormgegeven, met name de kaft, die gemaakt is van schoolbordverf en geleverd wordt met een heus krijtje, waarmee je een persoonlijke tekst op de kaft kunt schrijven. Origineel, aangezien de meeste mobiele keukens hun menu showen op een krijtbord.

Er staan zowel eet- als drankrecepten in en daarnaast de verhalen achter de producten die ze verkopen. Leuk om te lezen, aangezien vrijwel alle mobiele keukens zich richten op één type product(groep). Denk aan crêpes, cocktails, soep, hamburgers, ice tea, maar ook smoothies en bijvoorbeeld kaasfondue. Hoe zijn ze op het idee gekomen en hoe zijn ze ooit gestart? Naast al de verhalen worden ook de favoriete songs van de reizende sterren gedeeld via een QR-code.

Kortom: een super overzicht van een heleboel geweldige streetfood initiatieven in ons eigen land!


Titel: Reizende Sterren
Auteur: Monica Abdoel
In samenwerking met: The Food Line-up
Uitgeverij: Uitgeverij Komma
Prijs: €29,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡