woensdag 1 oktober 2014

Oelalaaaai.... Tom Ka Kai




Een van mijn lievelingsgerechten is toch wel deze tom ka kai soep, een kokos-kippensoep. Man, man, man die smaken, wat een explosie... Alles lijkt op een perfecte manier samen te komen in deze soep. 

Dat deze Thaise soep ook nog snel op tafel staat is natuurlijk helemaal fijn. Ik geloof dat er in de officiële tom ka kai soep geen taugé zit, maar aangezien ik dit altijd erg lekker vind, gooi ik het er gewoon doorheen.  

Dit heb je nodig voor 4 kommen:
360 gr kipfilet, in reepjes gesneden
400 gr kokosmelk
1,2 liter kippenbouillon
200 gr. kastanjechampignons, in vieren gesneden
2 theel. bruine basterdsuiker
8 plakjes laos
2 citroengras stengels
1 rode peper, in ringetjes gesneden
3 eetl. vissaus
3 eetl. limoensap
2 tenen knoflook, geperst
4 handjes taugé

Bereiden
Plet de citroengras stengels en snijd ze doormidden. Neem een ruime soeppan en breng de bouillon, laos, citroengras, knoflook, rode peper en basterdsuiker zachtjes aan de kook.
Voeg vervolgens de kipreepjes en champignons toe en laat dit op laag vuur, al roerend sudderen, tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de vissaus, het limoensap en taugé toe. Laat 2 minuutjes pruttelen en schep dan op. De citroengras stengels en laos kan je voor het opdienen uit de soep vissen of aan tafel eruit halen.

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡